Asteroid Hybris (Hibris, Hubris)

Hibris je bila boginja drskosti, bezobrazluka i nečuvenog ponašanja u staroj Grčkoj. Ona je koren reči „hubris“, što znači preterani ponos ili arogancija.

Astrološki, Hibris predstavlja želju osobe da ode predaleko sa svojim Egom, dovođenja stvari do ekstremne krajnosti, otvorenog prezira normalnog & kulturnog ponašanja, ili društvenih konvencija tj pravila, što često dovodi do nečijeg pada usled sramote i poniženja.

Hibris može doneti ido odvajanja od stvarnosti tj negiranja realnosti, zbog prenaglašene percepcije sopstvenih vrednosti, precenjivanja ličnih talenata & sposobnosti, kao i dostignuća. Povezuje se sa preteranim ili glupim ponosom, arogancijom, nedostatkom uzdržanosti i ekstremnim ili čudnim ponašanjem.

430 Hybris je asteroid glavnog asteroidnog pojasa. Približan prečnik asteroida je 33,33 km, a srednja udaljenost asteroida od Sunca iznosi 2,844 astronomskih jedinica (AJ) Inklinacija (nagib) orbite u odnosu na ravan ekliptike je 14,594 stepeni, a orbitalni period iznosi 1752,374 dana (4,797 godine). Ekscentricitet orbite asteroida iznosi 0,255. Apsolutna magnituda asteroida iznosi 10,30 a geometrijski albedo 0,120. Asteroid je otkriven 18. decembra 1897. godine.

Rezime : Hibris je grčko-helenski koncept neumerenog ponosa koji obično dovodi do uništenja samog sebe ili ekstremne nesreće, a čak se smatra i jednim od smrtnih grehova u hrišćanskim mitovima. U natalnoj karti, Hibris pokazuje izopačeno vođstvo, (pre)naduvan osećaj sopstvenih vrednosti, grandioznost i Ego ponos, i mesto & način na koji ćemo da stradamo zbog toga…

Logično, direktno je povezana sa negativnom Karmom („karma-bumerang“ situacije) jer govori o tome da u ovom životu ispaštamo zbog tih negativnih odluka i grešaka koje smo učinili. Naravno, može da pokaže situacije & osobe koje su u skladu sa njenom simbolikom, ne mora da bude direktno povezana sa nama, iako… svi smo mi grešni, i ne možemo da budemo bez nekakvih lošim mana & navika, i daleko od toga da možemo tako lako da se oslobodimo svog Ega…

1 Comments

Постави коментар