Asteroid Marija Magdalena

(318) Magdalena je Asteroid glavnog asteroidnog pojasa otkriven u Septembru 1891. Orbita je u spoljašnjem delu glavnog pojasa. Ima perihel od 2,92 AJ i afel od 3,46 AJ. Velika poluosa je na 3,19 AJ. Ima orbitalni period od 5 godina i 259 dana. Ima nagib od 10,6º. Ima prečnik od oko 105 km. Fotometrijska posmatranja su obavljena u Aprilu 2012. godine. Okultacije zvezde su bile u Oktobru 2000 i Junu 2005 godine.

Orbitalna rezonanca:
~ 13:17 sa Juno (99,9%)
~ 7:11 sa Vestom (99,8%)
~ 10:9 sa Cibele (99,9%)

Marija Magdalena je bila istaknuta učenica Isusa iz Nazareta. U Novom Zavetu je ona davala potpunu podršku Isusu i njegovim učenicima tokom njegovog propovedanja u Galileji kada ju je on oslobodio od 7 Demona. Tokom ulaska Urana u Ribe pojavile su se različite revolucionarne ideologije o hrišćanstvu, među kojima je i knjiga „Davinčijev kod“ (Dan Brovn, 2003), u kojoj se izlaže mogućnost da su Isus iz Nazareta i Marija Magdalena živeli i imali zajedničku decu.

Marija Magdalena je zaštitnica kontemplativnog života, obraćenika, majstora koji izrađuju rukavice, frizera, pokajnika, „palih“ žena, ljudi ismejanih zbog svoje pobožnosti, majstora koji prave parfeme, farmaceuta i žena generalno (ako ćemo da idemo po logici religije da su sve žene „grešne“ po rođenju, napr razvedene žene, usedelice i sl…) Njeno preobraćenje iz života u grehu u život duboke duhovnosti oličenje je Božjeg oproštaja i preobražavajuće snage vere.

Marija Magdalena nas uči sledećem :

  1. svaka osoba ima svoju budućnost, to je pogled kojim Bog vidi tu osobu
  2. ne sudi i ne procenjuj čoveka samo po njegovoj prošlosti
  3. oprosti drugome, jer je i tebi mnogo više oprošteno
  4. kada si svedok Čuda, onda lako uskrsnu radost prenosiš drugima
  5. kada slediš stope drugih Svetaca, sve će ti biti lakše
  6. budućnost i prošlost su dva različita sveta, koji igraju važnu ulogu u našoj sadašnjosti
  7. nikada ne znaš šta Bog može napraviti od tebe ako mu se potpuno predaš
  8. čak i kada se udaljavaš (bežiš) od Boga, Bog se opet približava tebi
  9. ljubav briše sve greške (grehove)
  10. kada pokažeš da ti je do nekoga stalo, tada ne menjaš samo svoju, već i budućnost te osobe

(318) Asteroid Magdalena je povezana sa posvećenošću grupnom ili kolektivnom cilju, prema kome se oseća duboka sklonost (13:17 rezonanca sa Junom) Unutrašnja promena smera nastaje nakon prepoznavanja malih znakova pored puta, ili čuda u svakodnevnom životu na koje je pažnja intuitivno bila usmerena (10:9 rezonanca sa Cibele, kao i rezonanca 7:11 sa Vestom)

Asteroid Magdalena od 15 Novembra je prešla u znak Riba, i tu će ostati do 3 Marta 2024. Naravno da će njen prolazak kroz ovaj znak koji se inače povezuje sa duhovnošću i religijom, apsolutno da pojača uticaj ovog Asteroida, pa možemo da očekujemo da će od druge polovine Februara 2024, kada bude bila u konjunkciji sa Neptunom, na Mundanom nivou da donese neke pozitivne promene u sferi duhovnosti, Vere, religije.

2 Comments

Постави коментар